Het loonkostenvoordeel (LKV) voor het herplaatsen van arbeidsgehandicapte werknemers wordt vanaf 1 januari 2025 verruimd. Dit biedt werkgevers meer mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen bij het herplaatsen van werknemers met een arbeidsbeperking. Hoe werkt dit precies, wat verandert er en wat betekent het voor jou als werkgever?
Op dit moment heeft een werkgever alleen recht op het LKV als de werknemer weer aan het werk is én in de maand voorafgaand aan de werkhervatting recht had op een WIA-uitkering. Dit betekent dat de regeling niet van toepassing was als de werknemer al werkte terwijl hij nog in afwachting was van een WIA-uitkering.
Vanaf 1 januari 2025 verandert dit. De verruiming regelt dat werkgevers ook recht hebben op het LKV als de werknemer al aan het werk is terwijl hij nog wacht op het recht van een WIA-uitkering. Hiermee sluit de regeling beter aan bij de praktijk, waarin werknemers vaak al werken tijdens de WIA-wachttijd.
Concreet betekent dit dat je recht hebt op LKV in de volgende situaties:
Het recht op het LKV begint in beide gevallen op de eerste uitkeringsdag van de WIA-uitkering.
De verruiming maakt het aantrekkelijker voor werkgevers om arbeidsgehandicapte werknemers opnieuw te plaatsen. Dit biedt meerdere voordelen:
Het benutten van subsidies zoals het LKV kan ingewikkeld zijn. SubAdvies helpt je graag met het in kaart brengen van alle subsidiemogelijkheden. We nemen het proces volledig uit handen, zodat jij krijgt waar je recht op hebt.
Wil je meer weten over het LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemers of andere subsidieregelingen? Neem gerust contact met ons op!