Duurzame inzetbaarheid. 

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid houdt in dat werknemers gedurende hun hele loopbaan gezond, gemotiveerd en productief blijven werken, tot aan hun pensioen. Dit concept is belangrijk om te kunnen inspelen op veranderingen binnen de organisatie, de arbeidsmarkt en de eigen carrière.

 

Levenlang leren

Een belangrijk aspect van duurzame inzetbaarheid is het stimuleren van levenlang leren. Hierdoor kunnen werknemers hun kennis en vaardigheden up-to-date houden en beter inspelen op veranderingen binnen hun werk en sector. Het voortdurend ontwikkelen van competenties zorgt ervoor dat werknemers flexibel en inzetbaar blijven.

 

Overheidsinitiatieven en subsidies

Zowel de EU als de Nederlandse overheid willen mensen langer aan het werk houden en de arbeidsproductiviteit vergroten. Een belangrijke maatregel hiervoor is de subsidieregeling ‘ESF Duurzame Inzetbaarheid’. Deze regeling biedt werkgevers financiële steun voor activiteiten die de arbeidsmobiliteit en inzetbaarheid van werknemers verbeteren. Voorbeelden van gesubsidieerde activiteiten zijn training en scholing, gezondheidsbevordering en aanpassingen van de werkplek.

 

Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU)

De Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden is een specifieke subsidieregeling die voortkomt uit het Pensioenakkoord. Deze regeling richt zich op sectoren die investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers en biedt daarnaast ook subsidie om werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen. De regeling is bedoeld om werknemers gezond en gemotiveerd door te laten werken tot hun pensioen of om hen eerder te laten uittreden wanneer dat nodig is.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO