Loonkostenregelingen. 

Loonkostenregelingen zijn door de overheid geïntroduceerd om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om werknemers met beperkingen in dienst te nemen. Deze regelingen helpen werkgevers om de financiële lasten te verlagen en ondersteunen bij de integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voorbeelden van loonkostenregelingen

  1. Loonkostensubsidie of loonkostendispensatie
    • Dit betreft financiële steun voor werkgevers die werknemers met een verminderde arbeidsproductiviteit aannemen. Hierdoor wordt een deel van de loonkosten gecompenseerd.
  2. Detachering vanuit een sociale werkplaats of re-integratiebedrijf
    • Werkgevers kunnen werknemers inhuren via sociale werkplaatsen of re-integratiebedrijven. Deze werknemers blijven in dienst bij de werkplaats of het re-integratiebedrijf, terwijl ze bij de werkgever werken.
  3. No-riskpolis bij arbeidsongeschiktheid
    • Met deze polis worden werkgevers beschermd tegen financiële risico’s als een werknemer met een beperking ziek wordt. De overheid neemt in dat geval een deel van de kosten voor haar rekening.
  4. Korting op of vrijstelling van premies
    • Werkgevers kunnen in aanmerking komen voor premiekortingen of zelfs vrijstellingen voor het aannemen van bepaalde doelgroepen, zoals oudere werknemers of mensen met een beperking.
  5. Werken met behoud van uitkering
    • Sommige werknemers kunnen werken terwijl zij hun uitkering behouden. Dit helpt hen om werkervaring op te doen zonder dat zij hun financiële zekerheid verliezen.

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO